Laboratorijske nape i ekstrakcijske ruke

Kontaktirajte nas

Naš stručni tim pružit će Vam kompletnu uslugu.

Dokumentacija

Preuzmite brošuru

Naše reference

Make Appoinement

Fumex - Ruke za ekstrakciju

Ekstrakcijska ruka je neizostavan dio opreme, kao podrška analitičkim uređajima. Tijekom rada uređaji kao što su mikrovalne pećnice, AAS ili ICP emitiraju štetne tvari ili toplinu koje je potrebno ukloniti iz radnog prostora te se zato odsisne ruke spajaju izravno na uređaj ili montiraju iznad kako bi skupile štetne pare i odvele ih u vanjsku okolinu bez ometanja rada uređaja.

Za te namjene koristi se izvlačna ruka koja se obično montira na zid, napravljena je tako da se može podešavati u 3 osi i učvrstiti da se ne pomiče. Pare se odvode pomoću aksijalnog ventilatora i izbacuju u vanjski okoliš kroz aluminijske cijevi.

Još jedna funkcija usisne ruke je odvođenje štetnih para koje stvaraju mali izvori. Najčešća primjena je kada se radi s učenicima ili studentima koji proučavaju kemijske reakcije u malim posudama prilikom čega je oslobođena količina pare nedovoljna za korištenje digestora. Zato se koriste izvlačne ruke koje imaju veliki domet, odnosno pokrivaju veću površinu radnih stolova.

Proizvođač FUMEX u svom programu ima nekoliko modela različitih dimenzija i promjera cijevi, a uz mogućnost stropne, zidne ili stolne montaže svaki korisnik može pronaći rješenje prema svojim potrebama u pogledu veličine odsisne ruke i potreban protok.

Aluminijske anodizirane cijevi i polipropilenske spojnice prilagođene su radu sa štetnim tvarima.

Za više informacija obratite se našem odjelu prodaje.